Bestill din ferie

Padling

Med sine 12.000 øyer, fjordarmer og kritthvite sandstrender er Helgelandskysten et mekka for padleentusiaster.

Om du ønsker å betrakte omgivelsene fra vannet, eller komme deg opp i høyden for bedre utsikt, finner du her tips til de beste rutene å ta når du vil oppleve Helgelandskysten.

Du kan sjøsette kajakken i marinaen hos Polarcamp, og legge turen til for eksempel Melfjordbotn, Tonnes eller Rødøy. Polarcamp har ikke kajakker til utlån, men du vil finne alt du trenger for å oppbevare, vaske og tørke padleutstyret ditt hos oss.

For sikkerhetens skyld

Polarcamp tilbyr følgebåt for de som ønsker ekstra sikkerhet under padleturen. Kontakt oss for å booke følgetur.

Melfjorden/Nordfjorden

– for viderekomne

Nordfjorden og Melfjorden byr på heftige naturopplevelser. Her stuper fjellene ned i det klare, grønne vannet, og innerst i Nordfjorden hviler Svartisen som hvit glasur over landskapet. Nærmere Svartisen kommer du ikke noe sted uten å gå opp.

Det kan være sterke havstrømmer her og vi anbefaler ikke denne turen for nybegynnere, da fjellene stuper rett ned i havet. Det er ingen mobildekning innerst i fjorden, så vi anbefaler å ta med annen kommunikasjon.

Rødøyløva

– for viderekomne

For deg som ønsker en lengre og mer omfattende tur, anbefaler vi å padle til Rødøya, overnatte i telt og bestige Rødøyløva (440 moh.). En tur hvor du får oppleve fjorder, øyene og hvite sandstrender på nært hold, og avslutte turen med en spektakulær panoramautsikt over Helgelandkysten.

I fjorden ved Polarcamp

– for nybegynnere

For deg som ikke er så erfaren i kajakk, men som likevel ønsker en god padleopplevelse, anbefaler vi en padletur i fjorden rett utenfor Polarcamp.

Hytter kan bookes på nett.
Båter og utstyr bookes i skranken eller via e-post, mail eller telefon.
Bobil, vogn og telt har vi alltid plass til.