Bestill din ferie

Øyhopping

Varme svaberg, kritthvite strender og blått hav så langt øyet kan se – Helgelandskystens 12 000 øyer og holmer er gode destinasjoner for deg som ønsker en unik opplevelse i havgapet.

Alt du trenger er en båt (og evt. telt), så kan du dra på tidenes opplevelsestur i et av Norges mest spektakulære øyparadis.

Vi tilbyr båtutleie – les mer her.

Ideelt for øyhopping

Mange av øyene ligger godt plassert i forhold til Polarcamp, deriblant Træna, Myken Lovund, Lurøya og Gjærøy. Polarcamp ligger ved det såkalte Rødøybassenget, som er ideelt for øyhopping, med en fantastisk utsikt og øyer som ligger bare en kort båttur unna.

Træna – 2,5 timer med båt
Rødøy – 1 time med båt.
Gjærøya – 0,5 time med båt.

Du kan besøke flere av Helgelandskystens mest kjente øyer og holmer på bare en dag, men det aller beste er å ta med seg telt slik at du kan legge inn en overnatting underveis.

Opplev Nordfjorden og Svartisen nasjonalpark

I løpet av båtturen inn i Nordfjorden kan du blant annet se Nattmoråga, et 300 meter høyt fossefall med vann fra Svartisen. Et spektakulært skue du sent vil glemme! Lengre inn i Nordfjorden kan du besøke Nordfjordholmene. Her er det fint å gå i land for å grille, eller bare nyte sola på svaberget.

Hurtigbåt

Om du ikke ønsker å kjøre båt selv, går det flere hurtigbåter i området. Fra Tonnes kan du for eksempel reise til Træna, Rødøya, Myken og Lovund. Hurtigbåtruter finner du her.

Om du heller vil oppleve Helgelandskysten fra kajakk, kan du lese mer her.

Hytter kan bookes på nett.
Båter og utstyr bookes i skranken eller via e-post, mail eller telefon.
Bobil, vogn og telt har vi alltid plass til.