Bestill din ferie

Nordlyset – Aurora Borealis

Det dansende lyset over den arktiske himmelen er på mange måter Nord-Norges største turistattraksjon. Mennesker fra hele verden drømmer om å oppleve Nordlyset. 

I løpet av vinterhalvåret er det stor sannsynlighet for at du kan se aurora borealis, eller nordlys, danse over Polarcamp. Nord-Norge er en av de beste stedene i verden å se nordlys, så finn fram campingstolen, pledd og kakao, og gjør deg klar for et lysshow i verdensklasse fra hytteterassen.

Nordlyset er ikke bare et vakkert lysspill på himmelen, det er et naturvitenskapelig fenomen. Nordlyset oppstår når elektriske partikler fra sola slynges mot jorda og kolliderer med gasser i jordas atmosfære. Dette skjer i den såkalte “nordlysovalen”, som ligger rett over Nord-Norge og Rødøy i nattetimene. Kollisjonen utarter seg som et spektakulært blå-grønt lysspill med innslag av rosa, rødt og oransje.

Jakten på nordlyset starter en mørk og skyfri vinternatt. Det aller beste tidspunktet å se nordlyset på er i tidsrommet september og mars mellom kl. 21.00-02.00.

Et godt tips

Om du ønsker panoramautsikt mot himmelen over Rødøy, finnes det en utsiktspost bare 10 minutter fra campingen. Spør i resepsjonen, så gir vi deg veibeskrivelse.

Hytter kan bookes på nett.
Båter og utstyr bookes i skranken eller via e-post, mail eller telefon.
Bobil, vogn og telt har vi alltid plass til.