Bestill din ferie

Fjellturer

Her, ved porten til midnattsolens rike, finnes det mange topper å bestige. Det finnes mange merkede turstier og mange turmuligheter, både i fjellområdene og i lavlandet.

Rødøyløva

Rødøyløva er en av de store klassikerne på Helgeland. Det ikoniske fjellet ruver 443 moh., og byr på en moderat tur som passer for de fleste.

Rødøyløva er et kjent landemerke på Helgelandskysten, og har fått sitt navn fordi fjellets formasjon minner om en liggende løve. Det finnes mange måter å bestige den stolte løva på, men de fleste starter ved Klokkergården eller fra fergeleiet på Rødøya.

Veibeskrivelse fra Polarcamp

Hos Polarcamp kan du leie båt til turen. Du kan også ta hurtigbåt fra Tonnes til Rødøya, eller ferga Kilboghamn-Jektvik og Jektvik-Rødøy. Mange besøker den idylliske Klokkergården for energipåfyll før de tar fatt på fjellturen.

Om du ønsker å se Helgelandskysten både fra land og vann, kan du ta årene fatt og padle fra Polarcamp til Rødøya. Padleturen og byr på fantastisk utsikt mot fjorder, fjell, hvite sandstrender og holmer. Les mer her

Hestmannen

Også kalt Hestmonkallen. Fjellet Hestmannen er halvt Lurøyværing og halvt Rødøyværing. Den ligger på øya Hestmona, som ligger i både Rødøy og Lurøy kommune. Polarsirkelen krysser øya.

På sitt høyeste punkt måler Hestmannen 580 moh.. Turstien opp er godt merket, og byr på tidvis bratt stigning. Hestmannen er kjent fra sagnet om de nordnorske trollfjell, De syv søstre, hvor han i sin jakt på Lekamøya skjøt pila som laget hullet i Torghatten.

Veibeskrivelse fra Polarcamp

For å komme til Hestmona kan du enten reise med hurtigbåt, ferge eller egen båt. For å ta hurtigbåt må du kjøre fra Polarcamp til Tonnes eller Stokkvågen og over til Hestmona. Kommer man med hurtigbåt starter turen sør på øya. Kommer man med egen båt er det gjestehavn på Storseløy, rett ved fergekaia. Les mer her

Telnestinden

Telnestinden byr på kanskje den beste utsikten i Rødøy, med sine 980 moh.. Hvis du er heldig med været får du en fenomenal panoramautsikt mot Helgelandskystens 12000 øyer og holmer.

Veibeskrivelser fra Polarcamp

Vi anbefaler å ha bil med på denne turen. Start med å ta ferga fra Kilboghamn til Jektvik. Følg så Sperstadveien til Buvik. Der kan du sette bilen.

Du kan også leie båt her hos Polarcamp. Vi anbefaler imidlertid at du har skyss inn til Buvik. Gåturen fra Buvik starter med en utfordrende stigning i bratt terreng. Belønningen er et flott utsyn rett ned mot Melfjorden på vei opp. Les mer her

Hytter kan bookes på nett.
Båter og utstyr bookes i skranken eller via e-post, mail eller telefon.
Bobil, vogn og telt har vi alltid plass til.