Bestill din ferie

Fiske

Polarcamp ligger ved Kystriksveien på Helgeland. Hit kommer fiskeentusiaster fra hele Europa for å fiske, både fra land og fra båt. Flesteparten av turistene som kommer til oss er på jakt etter gode fiskeopplevelser eller unike naturopplevelser. Spør oss gjerne om tips, så røper vi de beste fiskeplassene til deg.

Fiske i fjorden

Havfisket langs Helgelandskysten er internasjonalt kjent. I Rødøy kommune har vi glimrende fiskeforhold. Ved Polarcamp er det terskelfjorder i alle retninger som gjør at du finner ly for vind og strøm. Nordfjorden er dyp og strømfull, med mange ulike fiskeslag. De vanligste fiskeslagene er torsk, lyr, makrell og sei, men kveite, breiflabb, og mer sjelden fisk finnes også. Se en oversikt over fiskeslagene i fjorden her. Et godt tips er faktisk å bestemme seg hvor mye fisk man vil ta vare på, så man ikke fisker for mye.

Mange fjorder i området ujevne og uegnet for trålere og garnlenker. Du får med andre ord store områder for deg selv.

Både båt og fiskeutstyr får du leid de hos Polarcamp. Vi har mange utleiebåter som alle har nye kartplottere og GPS. Les mer om våre utleiebåter og fiskestenger her. Du kan også komme med egen båt og sette ut. Du kan parkere, leie båtplass og overnatte om du ønsker.

Helgelandskysten er kjent for øyene og landskapet. Det oppleves best fra båt, så du er alltid omringet av utrolig natur med muligheter for vandring, dykking, ørne- og hvalsafari.

Fiske fra land

Her hos Polarcamp kan du også stå på land og fiske da det er dypt vann bare få meter utenfor land. Landfiske krever lange kast og litt teknikk for at ikke sluken skal sette seg fast i tang og tare under innsveivingen.

Lei en bil eller båt og utforsk flotte fiskeplasser, så returnerer du til campingen for sløying, god mat og rolig overnatting.

Les våre fisketips om du vil vite mer. Her finner du også informasjon om utstyret du trenger og om fiskeknuter du vil få bruk for.

Nattfiske

Polarcamp har midtnattsol. Her er det lyst på natten fra mail til begynnelsen av august. Ofte er det vindstille og ekstra vakkert på natten, som gjør fiskeopplevelsen ekstra spesiell. Opplev midtnattsola ute på havet – det er magisk.

Leie av fiskestang

Du kan leie profesjonell fiskestang uten kroker
Kr. 140,- pr. døgn
Du kan kjøpe fiskekroker på caféen

PS. Du trenger ikke fiskekort for å fiske i sjøen. Over grensen fra Norge kan du ta med 20 kilo fiskefilet.

Hytter kan bookes på nett.
Båter og utstyr bookes i skranken eller via e-post, mail eller telefon.
Bobil, vogn og telt har vi alltid plass til.