Bestill din ferie

Her er våreFisketips

Her kan du lese mer om fiske fra land og båt, utstyret du trenger og fiskeknutene du vil få bruk for.

Polarcamp - Båtutleie

Utleie

Hos Polarcamp kan du leie både båt og fiskeutstyr. Alle båtene våre har GPS og kartplotter. Med GPS blir båtturen sikrere, og du kan finne bedre fiskeplasser. Spør oss gjerne om tips, så røper vi de beste fiskeplassene til deg.

Polarcamp - Båtutleie

Fiskeutstyr

Om du skal fiske fra land eller fra båt, er det viktig å ha rett fiskeutstyr. Som sporadisk hobbyfisker kommer du langt med et rimelig og standard fiskesett. Utstyrsbanken varierer ut fra din erfaring og hvilken fisk du ønsker å fange. Skal du fiske storkveite, bør du for eksempel ha fiskebelte, kortere stang og et kraftig snøre. Mang en ulykke har skjedd med standard fiskeutstyr og ei svær kveite på kroken.

Polarcamp - Båtutleie

Fiske fra land

Landfiske krever lange kast og litt teknikk for at ikke sluken skal sette seg fast i tang og tare under innsveiving. Her anbefaler vi en lengre stang (8-10 fot) med litt svikt i. Bruk en sluk under 30 gram, så synker den ikke så fort. Hvis du imidlertid ønsker å få fisk som vandrer nærmere bunnen kan sluken være tyngre.

Når du skal velge farge på sluken, anbefaler vi at du følger dagslyset. Lyse sluker på dagen og mørkere sluker i skumring og ved nattefiske.

Om du skal velge tykt eller tynt snøre avhenger av hvor langt du skal kaste og hvilken fisk du vil få. Tykkere snøre tåler mer, men kastes ikke like langt. Tynnere snøre kastes langt men kan ryke om du får storfisk på kroken. Til landfiske anbefaler vi mellom 0,30-0,40 mm. Husk godt med snøre på snella.

Polarcamp - Båtutleie

Fiske fra båt

Når du fisker fra båt er det større sjanse for storfisk. Vi anbefaler en kortere, kraftigere stang og et tykkere snøre. Prøv å beregne fangstens vekt før du legger ut, og kjøp snøre ut fra hvilken vekt du forventer å dra opp. Velg gjerne et snøre med strekk, da dette øker sjansen din for å få sveivet inn fisken. Valg av sluk og agn avhenger av hvilken metode du bruker.

Metoder for fiske fra båt

Harping: Fiske med langt snøre med flere skalldyrlignende sluker og/eller blanke skjeer. Også kalt ei harpe. Snøret slippes ned og dras inn med varierende hastighet. Brukes til både dorging og stillestående fiske fra båt etter sild, makrell, sei, lyr og torsk.

Pilking: Fiske med egen pilkesluk på minimum 250 gram. Også kalt pilk. Snøret slippes ned til bunnen og trekkes opp en halv meter før pilkingen starter. Fisking med pilk gjøres fra båt eller gjennom hull i fjordisen. Brukes for å fiske etter større fisk.

Dorging: Fiske med stang fra båt i sakte fart. En dorg er et fiskeredskap bestående av snøre med søkke og en eller flere sluker. En populær metode for å fiske makrell.

Agnfiske: Fiske med akkar, snegler, blåskjell eller reke på kroken. Brukes for å fiske spesielle fiskeslag som hvitting eller flyndre.

Fiskeknuter

Bruk en enkel slukknute eller bjørneknuten for å feste sluken på snøret. Alltid knyt fiskeknuten mens snøret er fuktig, da det tørre snøret skaper friksjon og dermed høy temperatur når du strammer til knuten. Da blir sjansen høyere for at snøret ryker.

Slukknute:

Bjørneknute: