Bestill din ferie

Opplevelsestur

Nordfjorden er Nord-Norges svar på Geiranger. Vi tilbyr guidet opplevelsesturer med utleiebåt som du sent vil glemme, men fjorden kan også oppleves i eget tempo: Lei en båt fra oss og få gode tips til fiske, øyhopping og sightseeing.

Unik naturopplevelse i Melfjorden

Her stuper fjellene ned i det klare, grønne vannet. Innerst i Nordfjorden hviler Svartisen som hvit glasur over landskapet. Nærmere Svartisen kommer du ikke noe sted uten å gå opp. Ørna skriker oppe i fjellskrentene. Smeltevannet fosser ned fra breen og det lyder små plask ved rekka på båten. Nordfjorden har sin egen selkoloni, og selene ligger ofte og soler seg på svaberget eller dupper i vannet.

Polarsirkeldåp

Polarcamp ligger langs polarsirkelen og et godt stykke inn Nordfjorden kommer fossen Nattmoråga til syne. Fossefallet er 300 meter høyt og går kast i kast nedover fjellsiden, praktisk talt på polarsirkelens punkt. For de modige sjeler kan du reise til fossen og ta deg en frisk dusj fra fossevannet.

Etter en uforglemmelig opplevelse til sjøs kan selv de sterkeste sjeler trenge en pause. Når dere kommer tilbake til Polarcamp anbefaler vi å stikke innom kaféen og smake på deres «fish & chips» med nydelig hjemmelaget remulade. Polarcamps «Fish & chips» er laget av fersk lange, fisket på 250 meters dyp like utenfor campingen.

Hytter kan bookes på nett.
Båter og utstyr bookes i skranken eller via e-post, mail eller telefon.
Bobil, vogn og telt har vi alltid plass til.

Fiske

Polarcamp ligger ved Kystriksveien på Helgeland. Hit kommer fiskeentusiaster fra hele Europa for å fiske, både fra land og fra båt. Flesteparten av turistene som kommer til oss er på jakt etter gode fiskeopplevelser eller unike naturopplevelser. Spør oss gjerne om tips, så røper vi de beste fiskeplassene til deg.

Fiske i fjorden

Havfisket langs Helgelandskysten er internasjonalt kjent. I Rødøy kommune har vi glimrende fiskeforhold. Ved Polarcamp er det terskelfjorder i alle retninger som gjør at du finner ly for vind og strøm. Nordfjorden er dyp og strømfull, med mange ulike fiskeslag. De vanligste fiskeslagene er torsk, lyr, makrell og sei, men kveite, breiflabb, og mer sjelden fisk finnes også. Se en oversikt over fiskeslagene i fjorden her. Et godt tips er faktisk å bestemme seg hvor mye fisk man vil ta vare på, så man ikke fisker for mye.

Mange fjorder i området ujevne og uegnet for trålere og garnlenker. Du får med andre ord store områder for deg selv.

Både båt og fiskeutstyr får du leid de hos Polarcamp. Vi har mange utleiebåter som alle har nye kartplottere og GPS. Les mer om våre utleiebåter og fiskestenger her. Du kan også komme med egen båt og sette ut. Du kan parkere, leie båtplass og overnatte om du ønsker.

Helgelandskysten er kjent for øyene og landskapet. Det oppleves best fra båt, så du er alltid omringet av utrolig natur med muligheter for vandring, dykking, ørne- og hvalsafari.

Fiske fra land

Her hos Polarcamp kan du også stå på land og fiske da det er dypt vann bare få meter utenfor land. Landfiske krever lange kast og litt teknikk for at ikke sluken skal sette seg fast i tang og tare under innsveivingen.

Lei en bil eller båt og utforsk flotte fiskeplasser, så returnerer du til campingen for sløying, god mat og rolig overnatting.

Les våre fisketips om du vil vite mer. Her finner du også informasjon om utstyret du trenger og om fiskeknuter du vil få bruk for.

Nattfiske

Polarcamp har midtnattsol. Her er det lyst på natten fra mail til begynnelsen av august. Ofte er det vindstille og ekstra vakkert på natten, som gjør fiskeopplevelsen ekstra spesiell. Opplev midtnattsola ute på havet – det er magisk.

Leie av fiskestang

Du kan leie profesjonell fiskestang uten kroker
Kr. 140,- pr. døgn
Du kan kjøpe fiskekroker på caféen

PS. Du trenger ikke fiskekort for å fiske i sjøen. Over grensen fra Norge kan du ta med 20 kilo fiskefilet.

Hytter kan bookes på nett.
Båter og utstyr bookes i skranken eller via e-post, mail eller telefon.
Bobil, vogn og telt har vi alltid plass til.

Padling

Med sine 12.000 øyer, fjordarmer og kritthvite sandstrender er Helgelandskysten et mekka for padleentusiaster.

Om du ønsker å betrakte omgivelsene fra vannet, eller komme deg opp i høyden for bedre utsikt, finner du her tips til de beste rutene å ta når du vil oppleve Helgelandskysten.

Du kan sjøsette kajakken i marinaen hos Polarcamp, og legge turen til for eksempel Melfjordbotn, Tonnes eller Rødøy. Polarcamp har ikke kajakker til utlån, men du vil finne alt du trenger for å oppbevare, vaske og tørke padleutstyret ditt hos oss.

For sikkerhetens skyld

Polarcamp tilbyr følgebåt for de som ønsker ekstra sikkerhet under padleturen. Kontakt oss for å booke følgetur.

Melfjorden/Nordfjorden

– for viderekomne

Nordfjorden og Melfjorden byr på heftige naturopplevelser. Her stuper fjellene ned i det klare, grønne vannet, og innerst i Nordfjorden hviler Svartisen som hvit glasur over landskapet. Nærmere Svartisen kommer du ikke noe sted uten å gå opp.

Det kan være sterke havstrømmer her og vi anbefaler ikke denne turen for nybegynnere, da fjellene stuper rett ned i havet. Det er ingen mobildekning innerst i fjorden, så vi anbefaler å ta med annen kommunikasjon.

Rødøyløva

– for viderekomne

For deg som ønsker en lengre og mer omfattende tur, anbefaler vi å padle til Rødøya, overnatte i telt og bestige Rødøyløva (440 moh.). En tur hvor du får oppleve fjorder, øyene og hvite sandstrender på nært hold, og avslutte turen med en spektakulær panoramautsikt over Helgelandkysten.

I fjorden ved Polarcamp

– for nybegynnere

For deg som ikke er så erfaren i kajakk, men som likevel ønsker en god padleopplevelse, anbefaler vi en padletur i fjorden rett utenfor Polarcamp.

Hytter kan bookes på nett.
Båter og utstyr bookes i skranken eller via e-post, mail eller telefon.
Bobil, vogn og telt har vi alltid plass til.